b2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJzb2sub3JnLnJz Klubovi | Otvorena komunikacija

Klubovi

Logo DK Pravnog fakultetaPravni fakultet Univerziteta u Beogradu

Prethodni koordinatori: Damir Drnda, Filip Tatalović, Vladimir Dragaš, Jovana Mitić, Matija Obradović, Sale Tomović, Lena Petrović, Miloš Janković, Mladen Šuleić, Viktor Prlja, Slobodan Trivić, Dino Ibišbegović

Koordinatori u 2013/14: Jelisaveta Stanišić i Nikola Sugaris

Debatni klub Pravnog fakulteta je osnovan u martu 1998. godine. Profesori dr Sima Avramović i dr Obrad Stanojević, osnivači Centra za javno govorništvo Institutio Oratoria, pomogli su nam prilikom  osnivanja kluba i još uvek sarađujemo sa njima u oblasti retorike i javne debate.

Od samog početka ovaj klub je bio jedan od najvećih u okviru mreže klubova Otvorene Komunikacije. Studenti Pravnog fakulteta su pokazali, ne samo veliko interesovanje za debatu, već i zavidne veštine – na svakom Evropskom ili Svetskom takmičenju na kome je Otvorena Komunikacija učestvovala bio je barem jedan student našeg fakulteta.

Pravni fakultet je bio domaćin mnogih debatnih turnira, uključujući nacionalna takmičenja, lokalne turnire i međunarodna takmičenja.  Treba spomenuti da je Pravni fakultet je bio domaćin Međunarodnog debatnog turnira “Belgrade Open”, jednog od najbrojnijih debatnih turnira u Evropi. Takođe, klub svake godine organizuje tradicionalni turnir “Decembarac”, koji je prerastao tokom godina u regionalni turnir, posvećen debaterima početnicima.

Kontakt: 
debatni.klub@ius.bg.ac.rs
Facebook grupa: Debatni klub Pravnog fakulteta
www.ius.bg.ac.rs
Bulevar Kralja Aleksandra 67 Beograd

DKFPNFakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu

Prethodni koordinatori: Đorđe Pavićević, Nikola Beljinac, Ivan Stanojević, Miloš Savić, Anđela Milivojević, Dragan Momčilović, Vladica Jovanović, Selena Torlaković, Marija Maksimović, Đorđe Jovićević, Ivana Dimitrijević, Dragana Milovanović

Koordinatori u 2013/14: Helena Ivanov i Stefan Siridžanski

Debatni klub Fakulteta političkih nauka je osnovan 2002. godine od strane dr Đorđa Pavicevic, uglednog profesor fakulteta. S obzirom na važnost koju debatovanje ima prilikom razvoja veština potrebnih svakom politologu, debatni kurs  je postao kao deo redovnog nastavnog plana i programa od 2006. godine kao akademske veštine.

Jedan od najvećih regionalnih debatnih turnira u Srbiji, tradicionalni debatni turnir FPN održava se svakog maja. Prvi put je organiziran 2002. godine, a od 2009. godine nosi ime ”Deni Krejn” (Denny Crane) po glavnom liku iz poznate američke serije “Bostonski advokati”, koji svojim impresivnim govorima u sudnici uvek dobija slučajeve.

Poslednjih godine studenti iz Debatnog kluba našeg fakulteta su učestvovali na Evropskom debatnom prvenstvu u Amsterdamu 2010. godine i Galaveju 2011. godine, kao i Svetskom prvenstvu u Bocvani 2011. i Manili 2012.

Debatni klub Fakulteta političkih nauka je poznat po studentskom aktivizmu svojih članova, koji aktivno učestvuju u svim inicijativama koje imaju za cilj poboljšanje položaja studenata na fakultetu. U tom cilju klub učestvuje u radu studentskog parlamenta FPN od 2007. godine.

Debatni klub FPN je organizovao brojne prezentacione debate, tribine, javne rasprave, humanitarne akcije, a 2010. godine smo osnovali filmski festival političkih dokumentaraca – ‘Dok Fest”.

Kontakt:
debatni.klub@gmail.com
Website: dk.fpn.bg.ac.rs
Facebook stranica: Debatni klub FPN
Jove Ilića 165 Beograd

Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu

Prethodni koordinatori: Milan Vignjević, Marko Ćirović, Goran Jankuloski, Stefan Milić

Koordinatori u 2013/14: uskoro

Debatni klub Fakulteta organizacionih nauka je osnovan 2006. godine zahvaljujući studentskoj inicijativi i asistenciji profesorke dr. Mirijane Drakulić.

Studenti Fakulteta organizacionih nauka su osvojili tri puta za redom početnički debatni turnir “Decambarac” i postigli zavidne rezultate na međunarodnoj debatnoj sceni,uključujući plasmane na Evropskom i Svetskom debatnom prvenstvu.

Debatni klub Fakulteta organizacionih nauka je bio domaćin nekoliko letnjih škola debatovanja, argumentacije i moći ubeđivanja, kao i nekoliko regionalnih i međunarodnih debatnih turnira. Od 2010. godine organizuje “Mix turnir” na srpskom jeziku koji predstavlja jedinstvenu priliku kada mladi debateri početnici imaju priliku da debatuju sa starijim debaterima i steknu dragoceno iskustvo.

Kontakt:
Facebook stranica: Debatni Klub FON
Jove Ilića 154 Beograd

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu

Prethodni kordinator: Dino Ibišbegović, Milan Krstanović, Ivana Aćimović, Marija Maksimović, Predrag Petrićević

Koordinatori u 2012/13: Ana Kostadinović i Aleksandar Milanović

Debatni klub Ekonomskog fakulteta je osnovan u novmebru 2010. godine u saradnji sa Studentskim parlamentom ovog fakulteta.

Od 2011. studenti Ekonomskog fakulteta pohađaju naš početni, srednji i napredni kurs.

Tim sa Ekonomskog fakulteta je u prvoj godini svog rada bio krunisan pobednikom “Decembarca”, početničkog turnira, što je znak da je Univerzitet u Beogradu dobio još jedan obećavajući debatni klub. Već u martu 2012. Debatni klub EKOF-a je organizovao svoj prvi debatni turnir pod nazivom “Monopol” na kom su se okupili mnogi debateri iz Srbije i regiona.

Kontakt:
dekof.bg@gmail.com
www.dekof.weebly.com
Facebook stranica: Dekof – Debatni klub Ekonomskog fakulteta
Kamenička 6 Beograd

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu

Prethodni kordinator: Tijana Mijalković, Predrag Petrićević, Mladen Šuleić, Ivana Jeremić, Damjan Raičević

Koordinatori u 2013/14: OVE GODINE NEĆE BITI RADIONICA NA OVOM FAKULTETU!

Osnovan 2011. godine, Debatni klub Filološkog fakulteta jedan od najmlađih klubova u debatnoj mreži Otvorene komunikacije. Budući da se ovaj fakultet fokusira na jezik, svi studenti koji su članovi kluba su veoma posvećeni poboljšanju svojih debatnih i retoričkih veština. Sa pravom očekujemo da ovaj klub poraste i postane jedan od najuspešnijih.

Kontakt:  
debatniklub.filoloski@gmail.com
Facebook grupa: Debatni klub PMF/ETF/FF
Studentski trg 3 Beograd
http://www.fil.bg.ac.rs/

Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu

Prethodni kordinator: Mladen Šuleić, Predrag Petričević, Ivana Jeremić, Tijana Mijalković, Damjan Raičević

Koordinatori u 2013/14: Stefan Badža

Osnovan u oktobru 2011. godine Debatni Klub Fizičkog fakulteta je najmlađi studentski klub u debatnoj mreži otvorene komunikacije. Radionicama redovno prisustvuje desetak studenata Fizičkog fakulteta koji razvijaju svoju logiku i kritičko razmišljanje. Članovi kluba su postigli zapažene uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, na turnirima “Debate Banja Luka”, “Debatijada”, Mostar, “Deni Krejn” i “Monopol”, “IDAS” i “Vienna IV”.

Kontakt: 
debatni.fizika@gmail.com
Facebook grupa: Debatni klub PMF/ETF/FF
www.ff.bg.ac.rs
Студентски трг 12

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu

Koordinatori u 2013/14: Pavle Pešić

Debatni klub ETF-a postoji od 2012. godine, ali je za to vreme bio u sastavu debatnog kluba fizičkog fakulteta. Polaznici debatnog kluba još te godine su pokazali da imaju svoje mesto u debati, tim sastavljen od polaznika sa ETF-a i polaznice sa Fizičkog fakulteta osvoio je početnički turnir Decembarac 2012.

Posle ovih uspeha na inicijativu parlamenta ETF-a u saradnji sa Otvorenom komunikacijom, osnovan je Debatni klub ETF/Građevina/Arhitektura.

Klub je počeo da radi samostalno od školske 2013/2014 godine. Još jednom početnici sa ETF-a nisu razočarali i pokazali su da nije slučajnost što su osvojili prethodni Decembarac. Tim ETF-a još jednom je trijumfovao, a ove godine je dodata i nagrada za najboljeg govornika.

Kontakt: debatni.klub.etf@gmail.com

Facebook stranica: Debatni klub ETF-Gradjevina-Arhitektura

DKUSUniverzitet Singidunum 

Prethodni kordinator: Marija Simić, Aleksandra Jovanović

Koordinatori u 2013/14: Sara Tamindžić i Stefan Mitrović

Debatni klub Univerziteta Singidunum je osnovan u martu 2011, nakon inicijative Studentskog parlamenta Singidunuma. Studenti su prepoznali vrednosti debate i izrazili želju da nauče veštine argumentovanja, javnog govora i retorike. Studenti Univerziteta Singidunum su se takmičili na domaćim turnirima veoma uspešno i sada se pripremaju za međunarodna takmičenja.

Kontakt: 
dkusingidunum@gmail.com
Facebook stranica: Debatni klub Univerziteta Singidunum

DKPEPVisoka poslovna škola za ekonomiju i preduzetništvo Beograd (PEP)

Debatni klub PEP je osnovan u septembru 2012. godine u saradnji sa ovom visokoškolskom ustanovom a na inicijativu studenta Jovana Petronijevića.

Kontakt:

Facebook grupa: Debatni klub Visoke škole za ekonomiju i preduzetništvo (PEP)

SREDNJE ŠKOLE

Debatni klub Matematičke gimnazije

Debatni klub Matematičke gimnazije debatuje u World Schools formatu od maja 2010. godine, kada je i preuzeo organizaciju selekcija Debatnog tima Srbije u World Schools (WS) formatu.

Do tada se u ovom klubu isključivo debatovalo u Karl Poper (Karl Popper) formatu, što je što je promenjeno zbog nedostatka turnira u istom.

Od 2011. godine, debatni klub Matematičke gimnazije je ostvario saradnju sa univerzitetskom debatnom organizacijom “Otvorena Komunikacija” i time dobio iskusne sudije i trenere, koji su jako pomogli razvoju debatnog kluba, na čemu smo im neizmerno zahvalni.promenjeno zbog nedostatka turnira u istom.

Članovi ovog kluba su učestvovali na Svetskom prvenstvu u formatu World Schools 2011. u Škotskoj, i Karl Popper 2011. u Turskoj, gde su postigli značajne uspehe.
Takođe su učestovali na turnirima u Češkoj, Slovačkoj i Makedoniji.

Kontakt: 
mg.debatniklub@gmail.com
www.mg.edu.rs/aktivnosti/debatni-klub
Facebook profil: Debatni Klub Matematicke Gimnazije
Kraljice Natalije 37

Debatni klub I beogradske gimnazije

Debatni klub Prve beogradske gimnazije osnovan je 2. oktobra 2012. godine, na inicijativu učenika četvrtog razreda, Sonje Badža i Vukana Markovića, čiju su ideju bezuslovno podržale profesorke Dragana Stojanović i Bojana Arsić.

Pored profesora, koji su podržali i učestvuju u radu istog, predavač na radionicama je Nebojša Koludžić, jedan od predstavnika Otvorene komunikacije i finalista Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva 2012. u Manili.

Kontakt:

Adresa: Cara Dušana 61, Beograd

Debatni klub III beogradske gimnazije

Debatni klub Trece Beogradske gimnazije je osnovan u januaru 2012. godine, u saradnji sa “Otvorenom komunikacijom”. Radionice se odrzavaju svkog petka i debatuje se uglavnom na srpskom jeziku. Debatuje se u WS (World Schools) i BP( British parlamentary) formatima. Zanimljivo kod ovog kluba je da su njegovi clanovi ne samo ucenici Trece beogradske gimnazije vec i ucenici drugih gimnazija i srednjih skola sa teritorije Beograda.

Kontakt:

debatni.trecabeogradska@gmail.com
Facebook stranica: Debatni klub Trece beogradske gimnazije
Adresa: Njegoseva 15, Beograd

Debatni klub GHMŠ

Debatni klub Geološke i hidrometeorološke škole “Milutin Milanković” je osnovan 2013. godine od strane akademske debatne mreže Otvorena komunikacija na inicijativu bivšeg učenika ove škola Milana Simonovića, danas studenta Fakulteta političkih nauka.

Ovaj klub je četvrti srednjoškolski debatni klub pod krovom Otvorene komunikacije, a prvi klub koji u svom nazivu nema reč “gimnazija”.

Kontakt:

Facebook stranica: Debatni klub GHMŠ
Adresa: Esad Pašina 26, Beograd

Debatni klub Pravno-poslovne škole ”Beograd”

USKORO!